en ru
image image

ДA ВЪРНЕМ ЛОВНИЯ СОКОЛ В БЪЛГАРИЯ

Природозащитната инициатива на ЗАД Армеец

От 1 ноември 2012 г. стартира природозащитната инициатива на ЗАД Армеец „Да върнем ловния сокол в България!” Проектът подкрепя дейностите на сдружение „Зелени Балкани” за възстановяване популацията на ловния сокол в България.

С цел запазване на биоразнообразието, ЗАД Армеец отчислява от всяка сключена полица „Каско на МПС“ сумата от 0.50 лв. в полза на благотворителната кауза. Застраховка „Каско на МПС” заема водещо място в портфейла на компанията и e лидер на застрахователния пазар от 2011 г. насам, което гарантира стабилност на дарените средства.

По проекта се осъществяват дейности, свързани с лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на напълно изчезналия от България ловен сокол. Изграденото ново инкубаторно помещение и новите поколения ловни соколчета увещават с успех проекта на ЗАД Армеец.

Връщането на изчезнал вид в природата е изключително труден процес, който дава реални резултати след многогодишни усилия. ЗАД Армеец с радост дава своя принос за тази благотворителна инициатива, целяща възстановяването на популацията на този рядък вид в България и подкрепя Спасителния център за диви животни към „Зелени Балкани” в Стара Загора.

Свързани новини

Природозащитна  инициатива на ЗАД Армеец

Природозащитна инициатива на ЗАД Армеец

В началото на ноември т.г. ЗАД Армеец стартира проекта „Да върнем ловния сокол в България”. От всяка сключена полица „Каско на МПС” компанията ще дарява по 0,50 лв. в подкрепа на инициативата на природозащитната федерация „Зелени Балкани” за възстановяване на популацията на ловния сокол в България. В миналото соколът е бил често срещана птица по нашите земи. За съжаление, в момента този вид е..

Виж още
Ново поколение ловни соколчета в Спасителния център на „Зелени Балкани”

Ново поколение ловни соколчета в Спасителния център на „Зелени Балкани”

Ново поколение от 7 ловни соколчета се отглежда в Спасителния център на природозащитната организация „Зелени Балкани”. Центърът разполага с 6 двойки ловни соколи и тази пролет две от тях се сдобиха с малки, което дава надежда за завръщането на тези величествени птици у нас. На 8-ми май четири соколчета - Буря, Хала, Вихра и Вейо (Повей), бяха пренасочени в адаптационна волиера, където ще останат..

Виж още
Буря, Хала, Вихра и Вейо радват привържениците на инициативата за ловния сокол

Буря, Хала, Вихра и Вейо радват привържениците на инициативата за ловния сокол

Малките соколчета, с които тази пролет се сдоби Спасителния център на природозащитната  федерация „Зелени Балкани”, растат бързо, чувстват се прекрасно, и летят все по-уверено. Съобщаваме го с благодарност към всички клиенти, които дават своята подкрепа за инициативата „Да върнем ловния сокол в България” като сключват застраховка „Каско на МПС” в ЗАД Армеец. Дружеството се включи в..

Виж още
Нова придобивка на Спасителния център към Зелени Балкани

Нова придобивка на Спасителния център към Зелени Балкани

На 18.07.2013 г. се състоя официалното откриване на новото инкубаторно помещение на Спасителния център за диви животни към „Зелени Балкани”, изградено със средства по проекта „Да върнем ловния сокол в България ”. В тържествена обстановка и в присъствието на представители на бизнеса и обществеността, неправителствени организации, доброволци и природозащитници Христина Клисурова, ръководител на..

Виж още
Излюпи се първото ловно соколче за 2015 г.

Излюпи се първото ловно соколче за 2015 г.

Април  е името на най-малкото ловно соколче за 2015г., появило се на бял свят в Спасителния център за диви животни на природозащитната организация „Зелени Балкани”. Рано сутринта на 2 април се излюпи още един горд представител на изчезващия вид. Родителите му –  Ромео и Жулиета , нежно бдят над крехката си рожба и показват завидно желание да се грижат за нея. В центърът има още 23 яйца и..

Виж още
Пет ловни соколчета бяха освободени от Спасителния център в Стара Загора

Пет ловни соколчета бяха освободени от Спасителния център в Стара Загора

Последните 5 млади ловни соколчета от общо двадесетте, излюпени тази година в Спасителния център на природозащитната организация „Зелени Балкани”, бяха отделени от родителите им и настанени в адаптационни волиери край Стара Загора. Малките пернати Лазар, Цвети, Мая, Април и Марта ще останат там докато полетят свободно и уверено. Участниците в инициативата „Да върнем ловния сокол в България“..

Виж още
Успешна година за проект „Да върнем ловния сокол в България”

Успешна година за проект „Да върнем ловния сокол в България”

2015 г. се оказа изключително успешна за природозащитната инициатива „Да върнем ловния сокол в България“. Равносметката показва, че през годината са освободени и успешно са се адаптирали 19 ловни соколи, най-много от началото на проекта. За целта бяха осъществени действия, свързани с лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на изчезналия от България вид. Излюпените 19..

Виж още