en ru
image image

Ангажираност

Инициативи

Sokol_Background_330x160_crop_478b24840a

ДA ВЪРНЕМ ЛОВНИЯ СОКОЛ В БЪЛГАРИЯ

От 1 ноември 2012 г. стартира природозащитната инициатива на ЗАД „Армеец" „Да върнем ловния сокол в България!” Проектът подкрепя дейностите на сдружение „Зелени Балкани” за възстановяване популацията на ловния сокол в България. С цел запазване на биоразнообразието, ЗАД „Армеец” отчислява от всяка сключена полица „Каско на МПС“ сумата от 0.50 лв. в полза на благотворителната кауза. Застраховка „Каско..

Виж още
45780700-1691972844242035-7531277431877926912-n_330x160_crop_478b24840a

Образователни исторически видеопоредици с „Българска история“

Една от най-значимите каузи на ЗАД „Армеец“ е свързана с това да насърчава познанието на историята на страната ни, затова създадохме три образователни исторически видеопоредици съвместно със сдружение „Българска история“. В рамките на няколко поредни години бяха реализирани три образователни документални поредици с повече от 30 късометражни анимирани филма, които разказват за едни от големите и..

Виж още
nagrada-sm_330x160_crop_478b24840a

ЗАД „Армеец“ осигурява ежегодно стипендия към инициативния комитет „Сава Муткуров”

Дългосрочен ангажимент да подкрепя и подпомага дейността на инициативния комитет „Сава Муткуров“ предприе ЗАД „Армеец“, като част от патриотичната си мисия. Ежегодно дружеството ще осигурява една парична стипендия на стойност 1 000 лева на най-добрия випускник на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. Вече четири поредни години стипендията се връчва на специална церемония,..

Виж още
sou-v-levski-karlovo-3_330x160_crop_478b24840a

РОДОЛЮБИЕ

Проект „Родолюбие“ стартира през 2014 г. Основната му цел е запазване на национално-историческите ценности, културното и природно наследство, утвърждаване, възпитаване и съхраняване на българското самосъзнание. Проектът се реализира в най-различни направления чрез подкрепа или самостоятелно осъществяване на редица инициативи с национално значим характер. Проект „Родолюбие“ е кауза на ЗАД Армеец...

Виж още
Виж всички

Новини

ЗАД Армеец награждава победителите в кампанията „До училище пеша”

На 11 юни т.г. в Министерството на образованието, младежта и науката бяха наградени победителите от националната кампания „До училище пеша”, провеждана със специалната подкрепа на ЗАД Армеец. В проекта участваха фондация „Пешеходци”, Центърът за учебно-тренировъчни фирми, Българският форум на бизнес лидерите, Столична община, МВР и е под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката...

Виж още

ЗАД Армеец спонсор на ІІІ-то Открито Европейско първенство по Карате Киокушин-кан

22.10.2010 В 10:00 часа на 23 октомври 2010г. в „Двореца на културата и спорта“ гр. Варна започва ІІІ-то Открито Европейско първенство по Карате Киокушин-кан. До този момент участие са заявили 150 състезатели от 16 европейски страни, които ще спорят за призове в дисциплините: кумите за мъже и за жени и ката за мъже и за жени. Организатор на шампионата е Българската карате киокушин федерация с..

Виж още

С подкрепата на Армеец стартира втората кампания "До училище пеша"

20.05.2011 На 19 май т.г. на специална пресконференция в Столична община бе даден старт на националната кампания „До училище пеша 2011”, която традиционно се организира с подкрепата на ЗАД Армеец. В пресконференцията взеха участие представители на организациите и фирмите, инициатори и спонсори на кампанията: г-жа Цветанка Крумова - Изпълнителен директор на ЗАД Армеец, г-н Йордан Филипов -..

Виж още

Арена Армеец София - най-голямата спортна зала в България

На 20 юли, от 13 часа, в залата за пресконференции на Арена Армеец София се състоя официалното подписване на договора за генерално спонсорство на съоръжението в присъствието на г-н Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на гр. София, г-н Румен Георгиев – изпълнителен директор и председател на УС на ЗАД Армеец, г-жа Цветанка Крумова – изпълнителен..

Виж още

Откриването на Арена Армеец София стартира с въздушен ресторант за журналисти

На 29 юли, ден преди официалното откриване на многофункционалната зала Арена Армеец София, се състоя официалното й представяне за журналисти. Представителите на медиите имаха уникалната възможност да разгледат залата отвисоко, на специалната платформа Dinner in the Sky („Въздушен ресторант”). След вълнуващото „въздушно” представяне от 50-метрова височина, на журналистите бе предоставена възможност..

Виж още

Арена Армеец София официално отвори врати

След огромния интерес и внимание към Арена Армеец София в дните преди откриването й, кулминацията несъмнено настъпи на 30 юли, когато новата спортна зала официално отвори врати. Любопитни и нетърпеливи, хората започнаха да пристигат от ранния следобед и за по-малко от два часа залата се напълни до краен предел. Сред гостите бяха и министри, депутати, много спортни деятели, представители на..

Виж още

ЗАД Армеец награждава победителите в кампанията "До училище пеша"

На 10 декември т.г. на специална пресконференция в сградата на БТА бяха наградени победителите от националната кампания „До училище пеша 2011”, провеждана със специалната подкрепа на ЗАД Армеец. В пресконференцията взеха участие представители от организаторите на кампанията: г-н Йордан Филипов - председател на фондация „Пешеходци”, г-н Владимир Христов – главен експерт в Столична община и..

Виж още

Наши успехи на Евпорейското първенство по киокушин

На 11 и 12 май т.г. в Сарагоса, Испания се проведе 26-ото Европейско първенство по киокушин за мъже и жени на KWF (Kyokushin World Federation) и 12-ият открит шампионат на Стария континент за юноши и девойки. Българската карате киокушин федерация, подкрепена от традиционния си спонсор ЗАД Армеец, участва с голяма група бойци, които имаха важната задача да затвърдят мястото ни сред елита на Европа в този..

Виж още

Природозащитна инициатива на ЗАД Армеец

В началото на ноември т.г. ЗАД Армеец стартира проекта „Да върнем ловния сокол в България”. От всяка сключена полица „Каско на МПС” компанията ще дарява по 0,50 лв. в подкрепа на инициативата на природозащитната федерация „Зелени Балкани” за възстановяване на популацията на ловния сокол в България. В миналото соколът е бил често срещана птица по нашите земи. За съжаление, в момента този вид е застрашен..

Виж още

Ново поколение ловни соколчета в Спасителния център на „Зелени Балкани”

Ново поколение от 7 ловни соколчета се отглежда в Спасителния център на природозащитната организация „Зелени Балкани”. Центърът разполага с 6 двойки ловни соколи и тази пролет две от тях се сдобиха с малки, което дава надежда за завръщането на тези величествени птици у нас. На 8-ми май четири соколчета - Буря, Хала, Вихра и Вейо (Повей), бяха пренасочени в адаптационна волиера, където ще останат 14-20..

Виж още

Буря, Хала, Вихра и Вейо радват привържениците на инициативата за ловния сокол

Малките соколчета, с които тази пролет се сдоби Спасителния център на природозащитната  федерация „Зелени Балкани”, растат бързо, чувстват се прекрасно, и летят все по-уверено. Съобщаваме го с благодарност към всички клиенти, които дават своята подкрепа за инициативата „Да върнем ловния сокол в България” като сключват застраховка „Каско на МПС” в ЗАД Армеец. Дружеството се включи в инициативата на..

Виж още

Нова придобивка на Спасителния център към Зелени Балкани

На 18.07.2013 г. се състоя официалното откриване на новото инкубаторно помещение на Спасителния център за диви животни към „Зелени Балкани”, изградено със средства по проекта „Да върнем ловния сокол в България ”. В тържествена обстановка и в присъствието на представители на бизнеса и обществеността, неправителствени организации, доброволци и природозащитници Христина Клисурова, ръководител на връзките..

Виж още

Арена Армеец София – домакин на Световното първенство по карате-киокушин

Зала „Арена Армеец" ще бъде домакин на Световното първенство по карате-киокушин, което ще се проведе на 5-ти и 6-ти октомври 2013 г. Събитието е организирано от Българската карате киокушин федерация, съвместно със Световния киокушин съюз. Програмата за първия ден предвижда атрактивни борби на две татамита, а на 6-ти октомври ще се проведат полуфиналите и решаващите последни битки. Зрителите ще могат да..

Виж още

Портрети на именити българи подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

В новата поредица на ЗАД Армеец и в-к Преса в продължение на няколко месеца ще подарява на читателите на вестника портрети на големите български будители – писатели, революционери, книжовници. Идеята на кампанията е да обърнем поглед назад към нашите предци и да си спомним за техните славни дела, уроците по родолюбие, които не сме прочели или пък сме забравили да предадем на децата си. За да остане..

Виж още

Портрет на Христо Ботев подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

В поредицата „Родолюбие“ ЗАД Армеец и в-к Преса подаряват на читателите на вестника портрет на революционера, поет и публицист Христо Ботев. Той е роден е на 6 януари 1848 г. в град Калофер, където завършва училище, след това заминава за Русия и се записва като частен ученик във Втора Одеска гимназия, от която е изключен през 1865 г. През следващите години се мести от град на град, известно време..

Виж още

Габровско училище получи от “Армеец” портрет на Ботев

Портрет на знаменития поет и революционер Христо Ботев получи габровското училище, носещо името на великия българин, от ЗАД “Армеец”. В Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България – 2 юни, възпитаници, преподаватели и родители се събраха на училищно тържество, за да почитат патронния си празник. Дарението, част от националната кампания „Родолюбие“, бе направено от управителя на ЗАД “Армеец”..

Виж още

Излюпи се първото ловно соколче за 2015 г.

Април  е името на най-малкото ловно соколче за 2015г., появило се на бял свят в Спасителния център за диви животни на природозащитната организация „Зелени Балкани”. Рано сутринта на 2 април се излюпи още един горд представител на изчезващия вид. Родителите му –  Ромео и Жулиета , нежно бдят над крехката си рожба и показват завидно желание да се грижат за нея. В центърът има още 23 яйца и вяра, че..

Виж още

Портрет на Васил Левски подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

В поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника, портрет на българския национален герой Васил Левски. Фотографията е правена във фотоателие в Букурещ през 1868г. Апостола на свободата е най-светлият образ в българската история, той е синоним на политическия и нравствен идеал на българина. Васил Левски е идеолог и организатор на българската национална..

Виж още

Портрет на Иван Вазов подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

На 06.09.2014 г. в поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника, репродукция на поета, писател и драматург Иван Вазов. Портретът е дело на художника Васил Стоилов. Иван Вазов безспорно е заслужил прозвището Патриарх на българската литература. Завещава на поколенията мащабно по обем творчество, увековечаващо тъгите и радостите на две исторически епохи..

Виж още

Портрет на Петко Славейков от ЗАД Армеец и вестник Преса

На 22.09.2014 г. в поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника, репродукция на писателя, поет, журналист, книжовник, фолклорист и политически деец Петко Р. Славейков. Портретът е дело на художника Иван Христов. Петко Славейков е бил председател на Народното събрание (1880) и министър на народното просвещение (1880), министър на вътрешните работи в два..

Виж още

Портрет на цар Самуил от ЗАД Армеец и вестник Преса

На 06.10.2014 г. в поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника репродукция на цар Самуил. Автор е скулпторът Александър Хайтов. Във връзка с навършване на 1000 годишни от смъртта на българския владетел предстои реализиране на проекта в паметник в градинката около черквата „Св. Георги“ в София. Цар Самуил управлява България от 997 г. до 6 октомври 1014 г...

Виж още

Портрет на Паисий Хилендарски подаряват Армеец и вестник Преса

По повод  празникът на народните будители – 1 ноември,  в поредицата „Родолюбие“, ЗАД „Армеец“ и вестник „Преса“ подаряват на читателите на вестника, репродукция на българския будител и духовник, автор на „История славянобългарска“ – Паисий Хилендарски. Портретът е дело на художника Колю Денчев. Паисий Хилендарски (1722–1773), често наричан още Отец Паисий, е сочен за основоположник на..

Виж още

Портрети на Иван Асен II подаряват ЗАД Армеец и Преса

На 09.03.2015 г. в целия тираж на вестник Преса е вложена цветна репродукция на българския владетел Иван Асен II. На тази дата се навършват 785 г. от великата битка в местността Клокотница, при която Иван Асен II разгромява епирския деспот Теодор Комнин, а териториалните граници на българската държава достигат до 3 морета. Управлението на цар Иван Асен II се свързва не само с дипломатическите и военни..

Виж още

Портрети на цар Калоян подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

На 14.04.2015 г. в целия тираж на вестник Преса е вложена цветна репродукция на българския владетел Калоян и съпругата му царица Целгуба. Портретът е дело на художника Васил Горанов. На тази дата се навършват 810 години от великата битка край Одрин, при която цар Калоян разгромява кръстоносците. Победата на Калоян през 1205 г. отеква дълбоко в кралските дворове в Европа. Рицарите от Четвъртия..

Виж още

Десет златни медала за България на Европейското първенство по киокушин

На 16 и 17 май се проведе Европейско първенство по карате киокушин в Естония на KWF (Kyokushin World Federation) за юноши, девойки, мъже и жени. Българската карате киокушин федерация, подкрепена от традиционния си спонсор ЗАД Армеец, участва с голяма група бойци, които имаха важната задача да затвърдят мястото ни сред елита на Европа в този спорт. Националните състезатели по карате киокушин си..

Виж още

Пет ловни соколчета бяха освободени от Спасителния център в Стара Загора

Последните 5 млади ловни соколчета от общо двадесетте, излюпени тази година в Спасителния център на природозащитната организация „Зелени Балкани”, бяха отделени от родителите им и настанени в адаптационни волиери край Стара Загора. Малките пернати Лазар, Цвети, Мая, Април и Марта ще останат там докато полетят свободно и уверено. Участниците в инициативата „Да върнем ловния сокол в България“ вярваме,..

Виж още

Армеец е първият „Застраховател за обществото“ в България

На официална церемония по случай Деня на застрахователя 1 октомври, в София Лайв Клуб бяха връчени наградите на конкурса „Застрахователи за обществото 2015“. Проектът на Армеец „Родолюбие“ спечели първо място. Отличието получи изпълнителният директор на дружеството Цветанка Крумова. С еднакъв брой гласове бе номинирана кампанията „Не си сам на пътя“ на “ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД. На II-ро и III-то място..

Виж още

Успешна година за проект „Да върнем ловния сокол в България”

2015 г. се оказа изключително успешна за природозащитната инициатива „Да върнем ловния сокол в България“. Равносметката показва, че през годината са освободени и успешно са се адаптирали 19 ловни соколи, най-много от началото на проекта. За целта бяха осъществени действия, свързани с лечение, рехабилитация, размножаване и връщане в природата на изчезналия от България вид. Излюпените 19 соколчета бяха..

Виж още
Виж всички

Проекти

WalkerPrize_Background_330x160_crop_478b24840a

ПРЕВЕНЦИЯ НА РИСКОВЕТЕ

ЗАД Армеец е инициатор и деен участник в много инициативи, свързани с привличане на общественото внимание към безопасността на движението по пътищата. В сътрудничество с държавни и обществени институции, браншови организации и национални медии, дружеството подкрепя редица кампании за превенция на рисковете. Участва във всички издания на националната кампания „До училище пеша”, съдейства за издаването..

Виж още
VW_Club_330x160_crop_478b24840a

ЗАД Армеец подкрепя ежегодно изложението Фолксваген Клуб Фест

Фолксваген Клуб Фест се организира всяка година от членовете на Клуба на привържениците на марката в България с подкрепата на ЗАД Армеец. Стартът на изложението е поставен през 2010 г. Това е първото по рода си изложение в България, организирано от автомобилен клуб, с експонати, собственост на фенове на Фолксваген. В дните на изложението любителите имат възможност да се запознават с историята на..

Виж още
img-2036_330x160_crop_478b24840a

ОТВОРИ ОЧИ

ЗАД Армеец стана част от кампанията „Отвори очи“ в началото на 2013 г. в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи“. Основната идея на кампанията е подпомагане интеграцията на хората с увреждания и осигуряване на достъп за кучета водачи на слепи хора до всички сгради от обществено-културния живот В подкрепа на инициативата „Отвори очи“ ЗАД Армеец направи достъпни офисите си в цялата страна за кучета..

Виж още
sds-2589_330x160_crop_478b24840a

ЗАД „Армеец“ подпомага за съхранението на десетилетия история

Следвайки патриотичната си мисия да подкрепя и развива проекти, които съхраняват спомена за миналото и богатата история на страната ни, ЗАД „Армеец“ дари средства за дигитализацията на историческия книжен фонд на библиотеката на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“. Проектът е от голяма национална значимост, защото ще съхрани ценен книжен фонд, събиран и обогатяван няколко столетия...

Виж още
Виж всички