en ru
image image

Образователни исторически видеопоредици с „Българска история“

Нашите пълководци

Една от най-значимите каузи на ЗАД „Армеец“ е свързана с това да насърчава познанието на историята на страната ни, затова създадохме три образователни исторически видеопоредици съвместно със сдружение „Българска история“.

В рамките на няколко поредни години бяха реализирани три образователни документални поредици с повече от 30 късометражни анимирани филма, които разказват за едни от големите и решаващи за бъдещето на България сражения, както и за пълководците, без които страната ни нямаше да бъде това, което е днес.  Историческите документални видео поредици „Българско военно чудо“, „Нашите пълководци“ и „Средновековна слава“ представят по завладяващ и интересен начин едни от най-запомнящите се български сражения и личности, които са повод за гордост на всеки българин.

Анимираните видеа влязоха като мултимедиен способ за преподаване по време на часовете по история в училища в цялата страна. Те станаха част от електронните учебници на издателство „Просвета“ и бяха използвани по време на онлайн обучението, което беше наложено в края на учебната 2019/2020 година заради коронавирус пандемията. Документалните поредици предизвикаха огромен интерес в социалните мрежи и достигнаха до над 4 милиона души. С подкрепата на ЗАД „Армеец“, в рамките на проекта сдружение „Българска история“ проведе открити уроци по история в повече от 70 училища в страната и чужбина, а филмите ни бяха гледани от над 4000 ученици. Подарихме над 250 диска с поредиците на учители от различни училища, с което им помогнахме да направят учебните часове по-цветни и вълнуващи.

 

Повече информация за поредиците, както и самите филми, може да откриете на специалните страници, които създадохме по проекта: „Българско военно чудо“, „Нашите пълководци“ и „Средновековна слава“.