en ru
image image

РОДОЛЮБИЕ

Кауза на ЗАД Армеец с национално значим характер

Проект „Родолюбие“ стартира през 2014 г. Основната му цел е запазване на национално-историческите ценности, културното и природно наследство, утвърждаване, възпитаване и съхраняване на българското самосъзнание. Проектът се реализира в най-различни направления чрез подкрепа или самостоятелно осъществяване на редица инициативи с национално значим характер.

Проект „Родолюбие“ е кауза на ЗАД Армеец. Многогодишна, целенасочена програма, която припомня за уроците по родолюбие, които не сме прочели или сме забравили да предадем на нашите деца. За да остане България и след нас.

Проектът стартира на Националния празник на България - 3 март 2014 г., когато в целия тираж на вестник „Труд“ бе вложено цветно, плакатно копие на Браилското знаме.

Вторият етап се реализира със сътрудничеството на вестник „Преса“, чрез влагане на цветни плакати на бележити българи, сред които Светите братя Кирил и Методий, Христо Ботев, Васил Левски, Иван Вазов, Петко Славейков и Паисий Хилендарски. Успоредно с това репродукциите бяха подарени на детски градини, училища, читалища, библиотеки и университети.

ЗАД Армеец подкрепи и реализирането на една прекрасна инициатива на в-к Струма в конкурса „Любим учител и будител на Пиринско 2014“

ЗАД Армеец подкрепи създаването на шест документални филми за България на National Geographic - „Открий България“ през 2014.

Това са само част от реализираните през 2014г. инициативи на ЗАД Армеец в сътрудничество с регионални и национални медии и обществени институции.

Свързани новини

Портрети на именити българи подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрети на именити българи подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

В новата поредица на ЗАД Армеец и в-к Преса в продължение на няколко месеца ще подарява на читателите на вестника портрети на големите български будители – писатели, революционери, книжовници. Идеята на кампанията е да обърнем поглед назад към нашите предци и да си спомним за техните славни дела, уроците по родолюбие, които не сме прочели или пък сме забравили да предадем на децата си. За да..

Виж още
Портрет на Христо Ботев подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрет на Христо Ботев подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

В поредицата „Родолюбие“ ЗАД Армеец и в-к Преса подаряват на читателите на вестника портрет на революционера, поет и публицист Христо Ботев. Той е роден е на 6 януари 1848 г. в град Калофер, където завършва училище, след това заминава за Русия и се записва като частен ученик във Втора Одеска гимназия, от която е изключен през 1865 г. През следващите години се мести от град на град, известно..

Виж още
Габровско училище получи от “Армеец” портрет на Ботев

Габровско училище получи от “Армеец” портрет на Ботев

Портрет на знаменития поет и революционер Христо Ботев получи габровското училище, носещо името на великия българин, от ЗАД “Армеец”. В Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България – 2 юни, възпитаници, преподаватели и родители се събраха на училищно тържество, за да почитат патронния си празник. Дарението, част от националната кампания „Родолюбие“, бе направено от управителя на..

Виж още
Портрет на Васил Левски подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрет на Васил Левски подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

В поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника, портрет на българския национален герой Васил Левски. Фотографията е правена във фотоателие в Букурещ през 1868г. Апостола на свободата е най-светлият образ в българската история, той е синоним на политическия и нравствен идеал на българина. Васил Левски е идеолог и организатор на българската..

Виж още
Портрет на Иван Вазов подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрет на Иван Вазов подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

На 06.09.2014 г. в поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника, репродукция на поета, писател и драматург Иван Вазов. Портретът е дело на художника Васил Стоилов. Иван Вазов безспорно е заслужил прозвището Патриарх на българската литература. Завещава на поколенията мащабно по обем творчество, увековечаващо тъгите и радостите на две..

Виж още
Портрет на Петко Славейков от ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрет на Петко Славейков от ЗАД Армеец и вестник Преса

На 22.09.2014 г. в поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника, репродукция на писателя, поет, журналист, книжовник, фолклорист и политически деец Петко Р. Славейков. Портретът е дело на художника Иван Христов. Петко Славейков е бил председател на Народното събрание (1880) и министър на народното просвещение (1880), министър на вътрешните работи..

Виж още
Портрет на цар Самуил от ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрет на цар Самуил от ЗАД Армеец и вестник Преса

На 06.10.2014 г. в поредицата „Родолюбие“, ЗАД Армеец и вестник Преса подаряват на читателите на вестника репродукция на цар Самуил. Автор е скулпторът Александър Хайтов. Във връзка с навършване на 1000 годишни от смъртта на българския владетел предстои реализиране на проекта в паметник в градинката около черквата „Св. Георги“ в София. Цар Самуил управлява България от 997 г. до 6 октомври..

Виж още
Портрет на Паисий Хилендарски подаряват Армеец и вестник Преса

Портрет на Паисий Хилендарски подаряват Армеец и вестник Преса

По повод  празникът на народните будители – 1 ноември,  в поредицата „Родолюбие“, ЗАД „Армеец“ и вестник „Преса“ подаряват на читателите на вестника, репродукция на българския будител и духовник, автор на „История славянобългарска“ – Паисий Хилендарски. Портретът е дело на художника Колю Денчев. Паисий Хилендарски (1722–1773), често наричан още Отец Паисий, е сочен за основоположник..

Виж още
Портрети на Иван Асен II подаряват ЗАД Армеец и Преса

Портрети на Иван Асен II подаряват ЗАД Армеец и Преса

На 09.03.2015 г. в целия тираж на вестник Преса е вложена цветна репродукция на българския владетел Иван Асен II. На тази дата се навършват 785 г. от великата битка в местността Клокотница, при която Иван Асен II разгромява епирския деспот Теодор Комнин, а териториалните граници на българската държава достигат до 3 морета. Управлението на цар Иван Асен II се свързва не само с дипломатическите и..

Виж още
Портрети на цар Калоян подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

Портрети на цар Калоян подаряват ЗАД Армеец и вестник Преса

На 14.04.2015 г. в целия тираж на вестник Преса е вложена цветна репродукция на българския владетел Калоян и съпругата му царица Целгуба. Портретът е дело на художника Васил Горанов. На тази дата се навършват 810 години от великата битка край Одрин, при която цар Калоян разгромява кръстоносците. Победата на Калоян през 1205 г. отеква дълбоко в кралските дворове в Европа. Рицарите от..

Виж още
Армеец е първият „Застраховател за обществото“ в България

Армеец е първият „Застраховател за обществото“ в България

На официална церемония по случай Деня на застрахователя 1 октомври, в София Лайв Клуб бяха връчени наградите на конкурса „Застрахователи за обществото 2015“. Проектът на Армеец „Родолюбие“ спечели първо място. Отличието получи изпълнителният директор на дружеството Цветанка Крумова. С еднакъв брой гласове бе номинирана кампанията „Не си сам на пътя“ на “ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД. На II-ро и..

Виж още