en ru
image image

Отмяна на пътуване

zastrahovane-1010x144-04_0x144_crop_478b24840a
Обект на застраховане

Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

 

Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.

Покрити рискове

Покриват се рисковете:

  • смърт вследствие злополука за лица над 14 годишна възраст;
  • разходи за отмяна на пътуването;
  • разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването;
  • разходи за удължаване на пътуването;
  • закъснение на самолетен полет.

 

Застрахователният договор се сключва в срок до 7 работни дни след извършване на плащане (частично или пълно) по договор за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.

Застрахователни сума и премия

Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

 

close
- Задайте въпрос -

Запитването беше изпратено.