en ru
image image

Цветанка Крумова в предаването "Потребителска кошница” по БНТ 2

Krumova BNT2

Застраховка за безоблачна почивка

Изпълнителният директор на ЗАД Армеец, Цветанка Крумова коментира в предаването „Потребителска кошница“ по БНТ 2 застраховките, които ще ни осигурят защита и спокойствие по време на почивка. Условия за сключване, цени и покрити рискове при застрахователно събитие.

Според г-жа Крумова най–често ползваната застраховка при пътуване е „Помощ при пътуване в чужбина“, която покрива медицински разноски и репатриране в случай на злополука или акутно заболяване. Застраховките „Помощ при пътуване в чужбина“ са свързани с т. н. асистанс. Това са специализирани компании, които имат клонове в цял свят, които предоставят денонощен телефонен номер, на който застрахованият трябва да се обади в случай на злополука. Асистанс компанията ще Ви насочи към болнични заведения, специалисти и обикновено разплащанията са директни, така че няма да се налага застрахованият да плаща в брой. Ако все пак се случи клиентът да заплати, разходите се възстановяват.

Г-жа Крумова коментира още една полезна застраховка за лятната почивка, която покрива риска, ако не можем да осъществим планираното пътуване. Това е застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива невъзстановимите, извършени разходи за пътуването, закупен самолетен билет или хотелско настаняване, при отменено, прекъснато, съкратено или удължено пътуване. За отмяна на пътуването трябва да са налице медицински или немедицински причини. Такива са заболяване или злополука на застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор, пожар или кражба в жилището на застрахования, професионални задължения, които възпрепятстват пътуването и др.

В заключение г-жа Крумова коментира туроператорите, които са задължени по закон да сключват застраховка за своята отговорност и да информират своите клиентите за застрахователното дружество, което покрива тяхната отговорност.

Целия репортаж може да видите тук.

Предаването „Потребителска кошница” по БНТ2“, 13 май 2015 г.