en ru
image image

Цветанка Крумова в „Преди обед“ по BTV

Cvetanka Krumova BTV

Търсенето на застраховки след бедствие има краткотраен ефект

Изпълнителният директор на ЗАД“ Армеец“, г-жа Цветанка Крумова беше гост на предаването „Преди обед“ по BTV за коментар по отношение потреблението на застраховки имущество, само дни след наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново. В студиото представители на бранша коментираха, че застрахователното проникване в България е на едно от най-ниските нива, в сравнение със страните от западна Европа. Краткосрочно се повишава интереса към този тип застраховане, непосредствено след катастрофичното явление, но за съжаление не се превръща в практика, допълни г-жа Крумова.

Всички застрахователи сме направили необходимото да се съкратят максимално сроковете за огледи и изплащане на обезщетения, отчитайки факта, че хората бедстват, коментира Изпълнителният директор на Армеец. Обикновено на интернет страниците имаме публикувани документите, които следва да се представят, и формулярите, които да се попълнят. Нещо повече, водени от желанието да улесняваме потребители в някои случаи даваме възможност застрахования да направи сам снимки, които да ни изпрати.

Г-жа Крумова изтъкна още, че процедурите по сключване на полиците също максимално са улеснени. Застраховките имущество са най-евтиното нещо, което човек може да си закупи за жилището, в сравнение с това, което би получил в последствие.

Целия разговор може да видите във видеото.