en ru
image image

Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев откри юбилейна изложба „140 години застраховане в България“ в галерия на открито градина "Кристал"

izlojba

На 19 септември 2022 г. официално бе открита юбилейна изложба„140 години застраховане в България“ в галерия на открито градина "Кристал". Изложбата се реализира от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) е посветена на юбилейните годишнини – 140 години застраховане в България и 30 години от създаването на АБЗ. 

Експозицията бе открита от г-н Константин Велев, председател на Управителния съвет на Асоциация на българските застрахователи и г-н Владимир Савов, зам.-председател на Комисия за финансов надзор, а кураторът на изложбата Гергана Иванова представи интересни факти около съдържанието й.

В приветствените си думи Константин Велев посочи: „Българското застраховане е дълбоко свързано историческите процеси в страната, през годините преминава през кризи и предизвикателства, като е излизало от тях по-силно и с достойнство е отстоявало обществено-значимата си мисия. Изложбата демонстрира именно тази връзка между традиция и бъдеще, минаваща през устойчивите ценности и приноса на индустрията за икономическото и обществено развитие. Погледът към зараждането, развитието и успехите на застрахователната ни индустрията през годините до наши дни e не само равносметка на постигнатото, а и повод за гордост, че сме част от тази общност и заедно градим история  и бъдеще.“

Юбилейната изложба „140 години застраховане в България“ проследява динамичния път на застрахователната индустрия – от зараждането й в страната в края на XIX век до наши дни - и представя делото на видни застрахователни деятели. Тя богато илюстрирана с множество фотографии, публикации и архивни документи и представя любопитни и малко известни факти за българското застраховане, включително и лирически произведения на застрахователна тематика.