en ru
image image

Коледен турнир с подкрепата на ЗАД „Армеец“ зарадва над 400 деца в риск

Turnir za deca Koleda

Националният шампионат за деца и младежи в риск зарадва предколедно стотици участници с много спорт и незабравими емоции. 26-ото издание на събитието, организирано от Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи (БСФДЛРГ) и подкрепено от ЗАД „Армеец“, се проведе на 12 декември в зала „Арена Армеец“ под мотото „Спортът достъпен за всички деца“.

Първенството събра на едно място над 400 възпитаници от 32 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. В турнирите участваха също момчета и момичета на между 10 и 18 години от клубовете „Широко сърце”, както и от социалните учебно-професионални центрове и възпитателните училища-интернати в цялата страна. Всички те се състезаваха за челни места в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол.
Специално приветствие към участниците отправи председателят на БСФДЛРГ Анатоли Илиев, който обяви и комплексните победители. Първото място в шампионата спечели ЦНСТ 2003 Велико Търново, следван от домовете в Ракитово и Дупница. На всички техни представители спортното училище „Васил Левски“ дари спортна екипировка. Специален трофей бе връчен на Мартина Йорданова от SOS Габрово, която бе обяена за най-добре представилата се в спорта през 2016 г.

Всички деца и младежи си тръгнаха от залата със засмени лица, с много нови положителни емоции и незабравими спомени от участието си в коледния турнир.