en ru
image image

Мартин Чой триумфира в първия кръг пред българска публика

Мартин Чой пред българска публика

5000 зрители бяха на трасето край Плевен  

Мартин Чой с BMW не остави и капка шанс на конкурентите си в I кръг от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм, с който на пистата край Плевен беше даден старт и на първенството на България.

Звездата на GLOBUL Racing Team изпревари с почти половин минута втория в класирането в клас SST 1000 и даде категорична заявка за спечелването и на двете титли.

„След такава победа е ясно, че всички в отбора сме свършили повече от добре работата си. Много благодаря на целия тим за усилията и професионализма, както и на спонсорите – за доверието и подкрепата! Успехът в Плевен ми дава допълнителен стимул за още по-силно представяне и в европейския шампионат, където, надявам се, техническите проблеми да са вече зад гърба ми“, заяви Чой.

Следващото състезание ще е на 14-15 юни в Риека – III кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия“. До момента, въпреки няколкото повреди в мотоциклета, Чой се представя много добре в надпреварата през сезона и два пъти се качи на подиума. 

Пистата в Хърватия е една от любимите на състезателя. Именно там през 2011 г. Мартин Чой си осигури предсрочно спечелването на европейската титла.