en ru
image image

„Нaшите пълководци“ оживяха и в историческата столица на България - Велико Търново

Snimka1

Представиха най-патриотичните документални поредици „Нашите пълководци“ и „Българско военно чудо“ във Велико Търново

След успешната премиера на втория образователен проект на ЗАД „Армеец“ и сдружение „Българска история“, документалната поредица „Нашите пълководци“ беше представена и в столицата на Второто българско царство Велико Търново. Тя се проведе на 29 ноември в музей „Възраждане и Учредително събрание“.
Пред над 100 гости авторите на поредицата разказаха и показаха, че историята може да бъде вълнуваща и интересна, когато бъде разказана с мултимедийни похвати и любопитни факти. Те прожектираха две от късометражните образователни продукции – епизод от „Нашите пълководци“, посветен на Стефан Тошев, и филма от „Българско военно чудо“, който пресъздава битката при Тутракан. И двата епизода бяха проследени с особен интерес, като усилията на авторите и на ЗАД „Армеец“ да провокират интерес към историята сред младите получи похвала от гостите.
На събитието, което се проведе с любезната подкрепа на Регионален исторически музей Велико Търново, присъстваха учители от местни училища, представители от местната власт, от катедра „История“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, както и военни от Националния военен университет „Васил Левски“. А след премиерата в музей „Възраждане и Учредително събрание“ от сдружение „Българска история“ продължиха обиколката си из страната. На 30 ноември те проведоха открити уроци по родолюбие в две училища в Русе и пред ученици в Бяла.
Документалната поредица „Нашите пълководци“ е съвместен образователен проект на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“, който цели да направи родната история интересна и вълнуваща както за по-широката общественост, така и за учениците. Проекът е продължение на първата поредица на „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ „Българско военно чудо“, която пресъздаде най-големите военни постижения на армията ни. Филмите бяха представени на открити уроци по родолюбие пред стотици ученици и провокираха страхотен интерес както сред тях, така и сред учителите. След като проведоха открити уроци в десетки градове в страната с „Българско военно чудо“, сега обиколката из училищата продължава и с епизодите от „Нашите пълководци“.

Филмите са достъпни за всички и онлайн. Всеки вторник авторите от "Българска история" и ЗАД „Армеец“ публикуват по един епизод на „Нашите пълководци“ в социалните мрежи.

Галерия - 6 Снимки