en ru
image image

Покана за Мартин Чой в надпреварата „24-те часа на Льо Ман”

Мартин Чой в "24-те часа на Льо Ман"

Състезанията по легендарното трасе са този уикенд

Мартин Чой може да стане първият българин, участвал в престижната мотоциклетна надпревара. Звездата на GLOBUL Racing Team е поканен от отбора на penz13.com, след като са останали без резервен състезател. В свободните тренировки Чой ще се бори да спечели титулярно място, като измести някой от тримата именити пилоти – Дидие Ван Кеймюлен (Белгия), Стив Мърсър (Англия) и Педро Валканарес (Испания). Чой е впечатлил ръководството на германския тим с представянето си в 8-часовата надпревара за световния шампионат в Ошерслебен (Гер) преди 2 седмици, когато кара за „Сузуки Италия”.

Мартин Чой е вече на пистата във Франция и сподели:
„Много съм развълнуван от възможността да карам на тази писта, при това – в едно от най-великите състезания. Смятам, че поканата е голяма чест за българския мотоциклетизъм и лично за мен. Тя идва от отбора световен шампион през 2012 година в клас SST 1000 и претендент за титлата през този сезон“.

Penz13.com е един от двата „заводски” отбора на BMW, които ще се състезават в Льо Ман през уикенда. Пилотите им ще карат модела за 2015 г.