en ru
image image

Портрети на Иван Асен II подаряват ЗАД Армеец и Преса

Родолюбие - портрет на Иван Асен II

Проект Родолюбие продължава с цветни репродукции на българските царе

На 09.03.2015 г. в целия тираж на вестник Преса е вложена цветна репродукция на българския владетел Иван Асен II. На тази дата се навършват 785 г. от великата битка в местността Клокотница, при която Иван Асен II разгромява епирския деспот Теодор Комнин, а териториалните граници на българската държава достигат до 3 морета. Управлението на цар Иван Асен II се свързва не само с дипломатическите и военни успехи, но и със стопанския и културен подем на страната.

За втора поредна година ЗАД Армеец и в-к Преса подаряват на читателите портрети на бележити българи. През 2015 г. проектът предвижда влагане на цветни репродукции на българските владетели Иван Асен II, Калоян, Асен и Петър и Симеон I Велики в тиражите на вестника на знакови дати, свързани с тяхното управление.

ЗАД Армеец стартира проекта Родолюбие през 2014 г., съвместно с национални и регионални медии и културни институции с цел запазване на национално-историческите ценности и съхранение на българското самосъзнание. През 2014 г. ЗАД Армеец самостоятелно проведе мащабна кампания, като подари 450 рамкирани портрети на бележити българи на детски градини, училища, читалища, библиотеки и университети, чиито патрони са светите братя Кирил и Методи, Христо Ботев, Васил Левски, Иван Вазов, Петко Славейков и Паисий Хилендарски.

Нека си припомним уроците по родолюбие, които не сме прочели или сме забравили да предадем на децата си. За да остане България и след нас.