en ru
image image

София Антонова – директор Рисково застраховане пред БНТ 2

Sofia Antonova BNT2

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ покрива и немедицински рискове

В информационното предаване Добро утро по БНТ 2 София Антонова -директор Рисково застраховане на ЗАД Армеец коментира застрахователния продукт „Помощ при пътуване в чужбина“, условията за сключване на застраховката и покритите рискове при щета.

Г-жа Антонова съветва при пътуване извън страната да не се пестят средства, за да сe осигури спокойствие, чрез сключване на застраховка в ЗАД „Армеец“, която гарантира плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност.

За разлика от европейската здравноосигурителна карта, която покрива само определени лечебни заведения, ЗАД Армеец осигурява покритие за всички болнични заведения и специалисти. Също така, спешно стоматологично лечение, транспортни разходи от мястото на злополуката до най-близката болница или до България, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение.

Освен стандартните медицински разноски, които се покриват за преглед и лечение в болница, са предвидени рискове, които са немедицински – кражба, загуба или забавяне на багаж, гражданска отговорност за причинени вреди на трети лица, спасителни разноски, особено популярни в зимния сезон, за издирване и спасяване.

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ може да се сключи от всички лица, като клиентите над 70 годишна възраст, които се водят в категория рискови, са с по-висока застрахователна сума.

Целия репортаж може да видите тук.

Добро утро с БНТ2 – информационен блок, 24 юни 2014

Репортер: Поля Найденова