en ru
image image

ЗАД „АРМЕЕЦ“ ВРЪЧИ НАГРАДА НА НАЙ-ДОБРИЯ ВИПУСКНИК НА НВУ

snimka

За четвърта поредна година застрахователно акционерно дружество „Армеец“  имаше удоволствието да връчи патриотичната награда „Сава Муткуров“ на най-добрия випускник от Националния военен университет „Васил Левски“. Това се случи по време на специална церемония във Велико Търново.

Тази година наградата спечели лейтенант Мадлен Пенева. Тя получи бюст на първия български генерал Сава Муткуров, грамота и парична награда от 1 000 лева, учредена от ЗАД „Армеец“. Мадлен Пенева е председател на Курсантско-студентския съвет в НВУ, организатор е на редица благотворителни кампании. Участвала е в научни конференции и състезания, носител е на награда за ментор по програма „Еразъм +“. Преминала е обучение в редица чужди държави, с които Военният университет си партнира по европейската програма. 

Наградата „Сава Муткуров“ е учредена от инициативния комитет „Сава Муткуров”, като през 2019 година беше връчена за трети път. Ген. Сава Муткуров, на чието име е наградата, освен първият български генерал в Следосвобожденска България е и регент и министър на войната, радетел и защитник на Съединението на България. Участник в Сръбско-българската война. Ген. Сава Муткуров е основоположник на новата българска армия.

Включването на ЗАД „Армеец“ в инициативата чрез осигуряването на парична награда на най-добрия випускник в продължение на 4 години, е част от каузата на застрахователното дружество да подкрепя и инвестира в развитие на патриотичния дух и запазване на спомена за великата история на страната ни.