en ru
image image

ЗАД Армеец застрахова проекта „Открий България“

Explore Bulgaria

Шестте документални филма за България от 20:45 часа по National Geographic

Всеки понеделник вечер от 20:45 часа по National Geographic в продължение на месец и половина зрителите ще могат да се насладят на документалната поредица Explore Bulgaria („Открий България“). Шестте документални филма са осъществени с подкрепата на ЗАД Армеец.

Концепцията на „Explore Bulgaria“ е да покаже познати и не чак дотам известни природни и културни забележителности у нас по невиждан досега начин. Местата са представени от четирима авантюристи, които достигат до забележителностите по екстремен начин. В проекта участват шампионът по плуване Георги Палазов и Мая Стоилова – инструктор по уиндсърф и сноуборд. Към тях се присъединяват още двама български изследователи, които са избрани по предварително обявен конкурс. Това са 24-годишният студент по екология в СУ „Св. Климент Охридски“ Васил Попов и археологът и докторант в Природонаучния музей Надежда Карастоянова. Четиримата участници ще посещават места с културно-историческо значение, но до тях ще се стига с гмуркане, с парашут, лодка, офроуд.

Тази вечер може да гледате епизод 2, повече информация, снимки и видео може да видите тук: http://natgeotv.com/bg/explore-bulgaria

Снимка: Explore Bulgaria /National Geographic Bulgaria